среда, 14. новембар 2018.

LJUBAV


Iz sveske na široke linije (22)




Obala Dunava u Novim Banovcima, maj 2018. 
Foto: Nadica Janić


Vreme odmiče, neumitno, ali se u spirali života neprestano vraća na početak. Mi živimo sve naše živote, mi smo i dete, i mlado biće, i staro biće u istrošenom telu. Ali naša duša je uvek mlada, uvek u svim bojama i svim vremenima našeg postojanja. Duhovna veza, najviši nivo ljubavi, nekima je nedostižna. Prizemljene strasti, zadovoljenje tela i požude je trenutak, a Ljubav kao Blagodat nadahnjuje, otvara sve mogućnosti izražavanja, inspiriše, daje snagu i polet. 

Pre ovog života bili su Jedno, davno, tamo daleko, iza duge. Voleli su se kao dečak i devojčica, kao krhka devojka i visok momak. U ovom životu, njihove senke su bile blizu a u duši su bili prazni, željni ljubavi.

Oboje su tražili biće svoje duše. On je voleo, grlio, ali to nije Ona, govorio je u sebi. Smenjivao se bol i sreća i prazne duše se pitao gde je Ona, ona u koju će da utone i uzleti zauvek.

Znala je da živi negde daleko, iza duge i pisala mu je, zvala ga leptirom, zvala ga Senkom... i jednom, u sasvim drugom svetu, svetu reči i slike, ugledala njegove usne. Te usne su nju ljubile, osetila je, duša je zatreperila i jedan glas, Glas Ljubavi je šapnuo - ON. 


Nadica Janić




Нема коментара: